Onze barista cursussen

Een praktijkgerichte training voor professionals en koffieliefhebbers

Een praktijkgerichte training voor professionals en koffieliefhebbers

Wil jij een eigen koffiebar starten, een betere barista worden of gewoon thuis een lekker kopje koffie zetten? De baristatraining is de perfecte start voor iedereen die zijn koffievaardigheden wil verbeteren.

Op de OR School proberen we al onze studenten een geweldige leerervaring te bieden. Onze cursussen worden gegeven door een ervaren barista-trainer en met professionele apparatuur. We proberen de groepen klein te houden, zodat we een praktijkgerichte training kunnen garanderen.

Wat houdt de volledige barista-opleiding in?

1. Inleiding tot koffie en cupping

1. Inleiding tot koffie en cupping

Bij OR Coffee kopen we vrijwel al onze koffie bij de herkomst. Dit zorgt voor een jarenlange ervaring die wij graag met jou delen.

Tijdens de introductiecursus zullen we praten over de verschillen tussen koffieoorsprong en -variëteiten, procesmethoden, branden en meer. Na deze middag heb je een basiskennis over single origins, specialty coffee en wat kwaliteit aan koffie geeft.

We sluiten de cursus af met een cupping (koffie tasting).

2. Espressotechnieken

2. Espressotechnieken

De espresso is het belangrijkste ingrediënt van je cappuccino en de basis van elke koffiebar. Wat is een correcte espresso en hoe bereid je deze? Een praktijkgerichte training over het bereiden van een espresso, aantamptechnieken, extractie en maalinstellingen.

We beginnen de training met het vinden van de juiste maalinstellingen en het onderhouden van de espressomachine. Ook gaan we ons richten op het beoordelen van een espresso op smaak en gevoel.

3. Melktechnieken

3. Melktechnieken

De cappuccino is een populair drankje in de koffiebar. Een heerlijke cappuccino leren maken is voor iedere barista cruciaal. We beginnen met het opschuimen van melk op de juiste temperatuur met een mooie romige textuur. Daarna leren we enkele basis latte art-ontwerpen gieten. Uiteraard gaan we onze latte art skills niet alleen oefenen met koemelk, er zullen ook verschillende plantaardige alternatieven beschikbaar zijn.