Or Coffee
  • School>
  • Why attending a barista training at OR Coffee Roasters?

Waarom barista opleiding volgen bij OR?

Koffie zetten moet je leren, zoveel is zeker. Koffiebonen zijn slechts een ingredient en om tot een lekker kopje koffie te komen moet je dus weten hoe en waarom.

In de SCAE (Specialty Coffee Association Europe) gecertifieerde OR school kan je barista opleidingen volgen gaande van thuisbarista workshops tot professionele opleidingen. De laatste zijn vooral bestemd voor starters, medewerkers van koffiebars en horecazaken waar kwalitatieve koffie van belang is.

Waarom een opleiding volgen bij OR Coffee Roasters?

OR is vandaag uniek in België doordat alles gebeurt binnen hetzelfde bedrijf. Koffie komt tot stand in verschillende stappen: Telen, branden, zetten. Al deze stappen gebeuren binnen OR.

Telen: De informatie over het telen van koffie, komt nu uit een saaie cursus. Nee, bij OR hebben we intussen al tal van ervaring opgedaan aan de origine. Doordat we rechtstreeks aankopen op de plantage, reizen we veel naar de plantages maar hebben we intussen ook een heel nauwe samenwerking met lokale boeren. Bijgevolg kennen we het volledige teelproces door en door. Meer nog, indien je echt geboeid bent en een stap verder wil, nemen we je mee naar de plantage. Meer info vind je op (Rwandatrip).

Branden: Daar begon het allemaal voor ons in 2001, onze allereerste aktiviteit was koffie branden. We hebben intussen heel wat doorzwommen, ons brandprofiel is alsmaar verder gefinetuned. De branderij werd uitgebreid, niet alleen qua volume maar vooral qua materiaal en technische snufjes om onze branding continu te optimaliseren. Branden zit in ons DNA.

Zetten: OR was de eerste specialty coffee brander in België die beide kanten combineerde, branden en zetten. We waren de allereerste die én branderij had én koffiebar binnen hetzelfde bedrijf. Dat was meteen de beste stap die we ooit hebben gezet en heeft ons onnoemelijk veel kennis opgeleverd. Intussen hebben we tal van barista’s opgeleid in België en daarbuiten. Ieder jaar is ook minimum één OR barista terug te vinden op het podium van één van de baristawedstrijden (cupping, brewerscup, barista,….)

Uiteraard moeten we onze eigen kennis ook continu aanscherpen. Deels gebeurt dit door de praktijk overal ten velde. Anderzijds investeren we ook continu in onze eigen opleiding.

Certificaten:

OR Coffee uses cookies to improve your experience on our website.
More information
Screenshot 2016-12-08 11.10.16