Puur Koffie

Telen, branden, zetten, ondernemen, drinken.

Het ideale boek voor alle barista’s in wording!

Droom jij van een eigen koffiebar of wil je gewoon graag alles weten over het ideale kopje koffie? Puur Koffie leert je hoe je succesvol kan ondernemen in de koffiewereld. 'Correcte' koffie, niet alleen qua smaak maar ook met aandacht voor rechtstreekse handel en ethisch ondernemen. Met een praktisch stappenplan, een elektronisch businessplan én een gratis infosessie "Wat is koffie?" om als ondernemer-barista aan de slag te gaan.

Met deze tweede versie van Puur koffie deelt Katrien Pauwels alle kennis die ze de voorbije jaren verzamelde. Zowel koffieleken als koffieliefhebbers en professionals vinden hun gading in dit boek dat het vele werk in kaart brengt dat voorafgaat aan ons dagelijks kopje koffie. Van de soorten bonen, de invloed van het branden ervan op de smaak tot het kiezen van de koffie die best bij je past, de juiste manier van koffiezetten en een overzicht van de leukste koffiebars in het binnen –en buitenland.

Introductiesessie

De introductie in koffie is de eerste stap in de opleiding tot barista. Je leert waar koffie vandaan komt, hoe het geteeld wordt, waar de verschillen in kwaliteit vandaan komen, hoe de prijs van koffie tot stand komt, kortom het volledige verhaal van op de plantage tot in het kopje. Aan het einde van deze sessie krijg je een basisproeverij van divese origine koffie’s. Na afloop van deze 2 uur durende sessie ben je klaar om de volgende stap aan te vangen, de espresso-module.

Aanvraag financieel plan

Een financieel plan is essentieel bij de opstart van je zaak, zoals je reeds in het boek kon lezen. Om je te ondersteunen delen we graag onze kennis met jou. Via deze weg kan je een kant en klaar financieel plan aanvragen (excel-file). Heb je extra vragen, wil je bijkomende hulp of advies?

Contacteer ons:
OR Coffee Roasters
Tom Janssen 0473 29 07 19
tom@orcoffee.be
Katrien Pauwels 0475 97 46 94
Katrien@orcoffee.be

Website by Code d'Or
OR Coffee uses cookies to improve your experience on our website.
More information