Or Coffee
  • Events >
  • Introductie in koffie & Cupping (NL) - SCA Barista Foundation Level 18-02-2019

18/02/2019 13:00 - 13:30
Introductie in koffie & Cupping (NL) - SCA Barista Foundation Level 18-02-2019

Deze module is een introductieles over koffie van aan de origine tot in de branderij. Bij OR Coffee Roasters doen we vandaag 90% Direct Fair Trade. Hierdoor hebben we over de jaren heel erg veel kennis verzameld die we graag met jullie delen.

We leren over verschillende koffie variëteiten, de verschillende manieren waarop groene koffie kan verwerkt worden, het brandprofiel en de effecten hiervan op de smaak. Na deze les kan je meepraten over Single Origines, Specialty Coffee en begrijp je beter wat de kwaliteit van jouw koffie bepaalt.

We sluiten de les af met een cupping (koffieproeverij). Dit is een internationaal erkende manier van koffie proeven en beoordelen op de kwaliteit. Het ideale moment om alles wat we geleerd hebben over de origine te proberen proeven in de tas.

Je kan je enkel inschrijven voor de introductie. Wil je ook meer leren over de praktijk van de barista, dan raden we je aan om de Full Training te volgen.

Datum opleiding: maandag 18/02/2019, 13u - 16u30
Plaats: OR COFFEE ROASTERY - Dorpsstraat 31, WESTREM (Wetteren).

OR Coffee uses cookies to improve your experience on our website.
More information