Or Coffee

Barista opleidingen bij OR

Ons aanbod Barista opleidingen:

Barista word je echter niet na het volgen van een training. Een barista maak je van jezelf door koffie te zetten in de praktijk. Elke training zal je in staat stellen om de juiste tips & trics te kennen, de theorie, praktijk, ... Je zal je bewust zijn van hoe het moet en je zal in staat zijn om jezelf te evalueren en trainen. Maar de enige manier om een echte topbarista te worden is door heel streng te zijn voor jezelf en veel praktijkervaring op te doen.

  1. Introductie in koffie en cupping:

U kent waarschijnlijk het gevoel, bepaalde koffie’s vind je lekker, andere niet. Maar je hebt niet meteen een idee waaraan dat ligt. Meer nog indien je keuze moet maken tussen origine’s als Brazil, Ethiopië, Kenya, … wordt het helemaal moeilijk. Tijdens deze introductie krijg je een eerste inzicht in koffie. Wat bepaalt de kwaliteit van koffie, waarom hebben sommige koffie’s frissere of fruitige smaken en andere eerder nootachtige?

Na deze introductie leren we je de basics van koffie cuppen, zeg maar proeven en evalueren.

Na deze sessie zal je exact weten welke koffie’s je favorieten zijn en waarom. Dit is de noodzakelijke eerste training ter voorbereiding van verdure barista opleidingen.

  1. Home brewing:

Heb je echt machines nodig van 1000€ om een deftige kop koffie te zetten bij je thuis? Uiteraard niet, totaal niet zelfs. Tijdens deze workshop leer je slow coffee te zetten met behulp van verschillende methodes: Kalita, V60, Aeropress, Chemex. Je leert er welke parameters de uiteindelijke smaak van je koffie beïnvloeden en je ontdekt hoe jij je koffie liefst hebt.

Deze training duurt 2u.

Max aantal deelnemers: 8 personen

  1. Espresso module:

Het vervolg op de introductie in koffie en cupping is de espresso module. Tijdens deze training leer je de perfecte espresso te zetten. Wat is een juiste espresso? Hoe zet je een juiste espresso? Extractie-theorie, molen afstellen, espresso evalueren, tamptechniek,….

Deze training duurt 3,5u.

Max aantal deelnemers: 6 personen

  1. Melk technieken:

De cappuccino blijft overal ter wereld de allerpopulairste koffiedrank. Er is geen betere manier om klanten snel te binden aan je koffiebar dan door die perfecte, verzorgde cappuccino te schenken. Tijdens deze training leren we je perfecte melk te stomen en deze vervolgens om te toveren tot een uitmuntende cappuccino.

Deze training duurt 3,5u.

Max aantal deelnemers: 6 personen.

  1. Trip to origin:

Tijdens je barista opleiding heb je reeds geleerd dat het leven van een koffieboon niet start zodra het binnenkomt in de branderij maar reeds maanden vroeger aan de origine. Bij OR kopen we inmiddels 80% van onze bonen rechtstreeks aan op de plantage in de landen van herkomst: Brazilië, Costa Rica, Rwanda, Congo,… De ultieme training voor iedere barista is een koffiereis. Tijdens het oogstseizoen in april kan je met ons mee naar Rwanda; Je wordt er een volledige week ondergedompeld tussen de koffiebessen, plukken, verwerken, wassen, drogen, je volgt het volledige proces.

Interesse? Mail naar Katrien@orcoffee.be

OR Coffee uses cookies to improve your experience on our website.
More information
OrCoffee86